100 tarinaa Suomen Sokerista

Suomen Sokeri täytti 100 vuotta vuonna 2018. Juhlistimme tätä merkkipaalua tarinasarjalla, jossa kerrotaan suomalaisesta sokeritoimialasta - sen pitkästä historiasta sekä tästä päivästä. 

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 1: Kuusi sokeritehdasta yhdistävät voimansa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 2: Tätä on suomalainen sokeritoimiala – eilen, tänään ja huomenna

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 3: Kaikki alkoi keoista

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 4: Sokerilaisten koteja löytyy kaikilta tehdaspaikkakunnilta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 5: Suomalaisen sokerin juuret

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 6: Maailman ainoa 100-prosenttisesti suomalainen sokeri

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 7: Safety first

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 8: Säännösteltyä sokeria

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 9: Tuotekehitys etsii ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 10: Palasokerin läpimurto

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 11: Sokerinvalmistusta yli 30 vuoden kokemuksella

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 12: Lapsuusmuistoja Vaasan sokeritehtaan alueelta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 13: Perinteikäs tehdaspalokunta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 14: Elintarviketeollisuuden halutuin työpaikka

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 15: Stadion-paloilla rahoitettiin Olympiastadionia

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 16: Makea duuni vei vientiassistentista asiakaspalvelupäälliköksi

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 17: Sokerilla on monta tehtävää

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 18: Sokerijuurikkaan nosto oli aluksi käsityötä

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 19: Reseptejä ja neuvontaa kuluttajille

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 20: Sokeritytöstä tuli Suomen Sokerin symboli 50-luvulla

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 21: Vuonna 1994 ylistettiin Hyytelösokeria

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 22: Suomen suurin pakkausten suunnittelukilpailu uudisti sokeripakkaukset 60-luvulla

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 23: Saammeko esitellä, 79-vuotias Höweler!

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 24: Sokerijuurikkaan viljely on sopimusviljelyä

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 25: Muistatko Mellin?

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 26: Sokerin tukkujakelua 1920-luvun malliin

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 27: Harvennuskilpailuilla piristettiin raskasta työvaihetta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 28: Lähes sata vuotta suomalaista sokerijuurikkaan viljelyä

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 29: Tunnetko Sokerityttö-veistoksen? 

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 30: Kuluttajapakkaukset lanseerattiin 30-luvulla

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 31: Juurikkaasta kiteeksi 12 tunnissa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 32: Vappu on Fariinisokerin sesonki

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 33: Arvostettua asiakaspalvelua

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 34: Uusi Porkkalan tehdas avasi ovet maailmalle

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 35: Kuluttajat toivoivat, me toteutimme – Minihillosokeri on täällä!

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 36: Sokerin käsittelyyn tarvittiin alkuaikoina erikoisvälineitä

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 37: Sokeritehdas on muokannut Kantvikin nimistöä

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 38: Sokerijuurikas kylvetään toukokuun alkupuolella

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 39: Sokeri on meille elämän suola

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 40: Marjat-pussi muistuttaa 90-luvusta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 41: Positiivista palautetta Pomadasta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 42: Hillosokeri on jo kolmekymppinen

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 43: Naulapojat naulasivat sokerilaatikot kiinni 1900-luvun alussa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 44: Makee kesäduuni

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 45: Sokeri oli ylellisyystuote säännöstelyn vapauduttua

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 46: Usein kysyttyä säilönnästä

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 47: Ruokoraakasokeria maailmalta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 48: KISA säilöö kesän kellariinne

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 49: Sokeritoppalogo on Suomen Sokerin symboli

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 50: Kuinka monta insinööriä tarvitaan tekemään sokeria?

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 51: Asiakkaamme ovat valmiita suosittelemaan meitä

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 52: Helppoa kuin hillon teko

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 53: Viimeinen sokeritoppa valmistettiin Vaasan tehtaalla 61 vuotta sitten

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 54: Raju tulipalo aiheutti loven kauppojen sokerihyllyyn

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 55: Tikkutollosta Marjasopottiin, Elsuupasta Uunijussiin

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 56: Sokeripuhdistamo muuttaa maalle

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 57: Makeessa kesäduunissa Suomen Sokerin pakkaamossa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 58: Kellolaite valvoi työaikaa 1900-luvun alussa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 59: Sokerinvalmistus päättyi pääkaupungissa 53 vuotta sitten

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 60: Hirnuntaa sokeritehtaalla – mitä kummaa?

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 61:  Vellikello toivottaa henkilöstön tervetulleeksi töihin

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 62: Arvostettu keittomestari

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 63: Suomen Sokerin symboli mukana huipulla

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 64: Päivä kesätyöntekijän kanssa kidekentällä

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 65: Lys Golden Sirup hurmasi norjalaiset

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 66: Erikoishienot kidesokerit Kisa ja Siro 

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 67: Sokeritehtaan jouluvalmistelut alkavat siirappikampanjasta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 68: Kesäduunista vakkariksi

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 69: Palkittua energiatehokkuustyötä

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 70: Miljoona kiloa sokeria vuorokaudessa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 71: Juurikasaumat ovat varma syksyn merkki

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 72: Onnea, 90-vuotias Sirkku!

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 73: Sokeri tuo mieleen muistot mummolasta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 74: Suomen Sokeri oli Suomen suurin pussinvalmistaja 80-luvulla

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 75: Kerhotoiminnalla yhteishenkeä

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 76: Maailman kovin palasokeri valmistetaan Kantvikissa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 77: Sokeri-Sirkku löytyy Suomen Ilmailumuseosta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 78: Porkkalan tehtaan ensimmäinen sokerisäkki valmistui 53 vuotta sitten

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 79: Juurikasjätkistä nostokoneisiin

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 80: Reilun kaupan tuotantoa Porkkalassa 

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 81: Tiesitkö, että Rapea Raesokerimme valmistetaan Sirkusta?

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 82: Sokerinvalmistuksen 260-vuotias historia

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 83: Sokeritehtaalla tarvittiin vahvaa työvoimaa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 84: Dansukker – korkean laadun tae

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 85: Satonäkymiä 50 vuoden takaa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 86: Kidesokeri siirtyi kilon pussiin 50-luvulla

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 87: Leivo joulutunnelma

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 88: Me teemme sokeria sinulle

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 89: Kuinka monta sokerijuurikasta tarvitaan yhteen Dansukker Taloussokeripussiin?

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 90: Piparista syntyi sokeritehdas

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 91: Suomalaisen sokerin tuotantokausi lukuina

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 92: Laadunvalvontaa prosessilaboratoriossa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 93: Nestemäistä makeutta

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 94: Tiivistä tuotekehitysyhteistyötä asiakkaan kanssa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 95: Viljelykonsulentti sopimusviljelijän palveluksessa

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 96: Sokeritytöstä tuli juhlavuoden kuningatar

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 97: Juurikasisännän vuosi

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 98: Suomen Sokerin perustamisasiakirjat allekirjoitettiin 100 vuotta sitten

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 99: Laadukasta sokeria – käsin koskematta!

100 tarinaa Suomen Sokerista, osa 100: Miksi sokeri on valkoista?