Kidesokeri siirtyi kilon pussiin 50-luvulla

Palasokeria oli alettu pakata kuluttajapakkauksiin jo 30-luvulla, mutta vasta toisen maailmansodan aiheuttaman ja vielä sen jälkeen pitkään jatkuneen sokerin säännöstelyn jälkeen alettiin kidesokeria myydä valmiissa kilon kuluttajapakkauksissa vuonna 1954. Ensimmäisenä markkinoille tuli kilon pussiin pakattu korkealaatuinen Kisa-kidesokeri, jonka markkinoitiin soveltuvan erityisesti säilöntään. Tämän jälkeen myös muut sokerilaadut siirtyivät valmiisiin pakkauksiin, viimeisenä Taloussokeri vasta 1965. 

Ennen valmiiksi tehtaalla pakattuja kilon pusseja oli sokeri myyty irtotavarana kaupassa. Nyt uusia sekä ”perheenemäntiä” että kauppiaita helpottavia käteviä valmispakkauksia alettiinkin markkinoida voimakkaasti:

”Näistä on perheenemäntien helppo valita tarvitsemansa sokerilaatu – PULMUa kahvikuppiin, SIRKKUa ”palan päälle” juotaessa, SIROa puuron päälle, KISAa kaikille marjoille ja hedelmille, FARIINIa siman tekoon, TOMUa kakun päälle ja kuorrutukseen ja RAEtta pitkon päälle”

”Kauppiaalla taas tihenevät kassakoneen kilahdukset, kun punnitsemiset jäävät pois aikaa viemästä”.