Tuotekehitys etsii ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin

Suomen Sokerin tuotekehitys ottaa vastaan asiakkaiden ideoita ja kehittää uusia tuotteita asiakkaiden tarpeisiin. Tuotekehittäjä Ingegerd ”Inkku” Kukkonen testaa Kirkkonummen tehtaan erikoistuoteosaston tuotekehityslaboratoriossa erilaisia uusia tuotteita ja kokeilee niiden toimivuutta käytännössä. 

Suuri osa teollisuustuotteiden tuotekehitykseen tulevista toiveista ja ideoista tulee asiakkailtamme. Asiakkaiden tarpeet tulevat myyntipäälliköillemme tututuiksi asiakaskäyntien yhteydessä.  Asiakkaalla voi olla esimerkiksi ajatus uudesta makeispinnoitteesta tai leivonnaisen täytteestä. Toiveena voi olla vaikka tietty väri tai maku. Näiden toiveiden perusteella tuotekehityksessä alkaa eri vaihtoehtojen testaaminen usein läheisessä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Joskus tuotekehitys saattaa myös osallistua kehitteillä olevan tuotteen testaukseen asiakkaan luona.  

-. Vaihtoehdot testataan huolellisesti. Esimerkiksi pullissa testaan aina, miten sokerituote säilyy useamman päivän ajan hyvänä pullan pinnalla ja kuinka se reagoi, kun pullan pakkaa säilytyslaatikkoon. Makeisten pinnoitteiden kestävyyden testaan taas aina muovipussissa säilytettynä, Inkku kertoo.  
Tuotekehityslaboratoriossa työpäivät ovat harvoin samanlaisia. Välillä Inkku testaa Dansukker.fi-sivuston reseptejä, välillä hän keittää hilloa, toisinaan taas leivotaan teollisuusasiakkaille tuotenäytteitä. Aina ei ole kyse vain makeista herkuista. 
- Erikoisinta, mitä olen täällä tehnyt, on jauhelihapihvien paistaminen. Joskus aikoinaan testattiin, miten eri sokerituotteet vaikuttavat jauhelihapihvien makuun, aromiin ja paistoväriin, Inkku kertoo. 

Tuotekehitykseen kuuluu tietysti myös uusien kuluttajatuotteiden kehittäminen, mutta se onkin jo oman tarinan aihe.