Makee kesäduuni

Tarjoamme joka kesä kesätöitä noin 15 – 40 henkilölle. Kesätyöntekijöiden määrän tarve riippuu vuosittain tuotantotilanteesta, mutta aina tarvitsemme vähintään kymmeniä henkilöitä tuuraamaan, kun vakituinen henkilöstömme on ansaitulla lomalla. Olemme hyvin pidetty kesätyöpaikka ja olemmekin aina saaneet hyviä tyyppejä meille makeeseen kesäduuniin. Monet ovat meillä kesätöissä joka kesä niin kauan, kun valmistuvat ja saavat vakituisen paikan. Tämä on molemminpuolinen etu: saamme kokeneita ja itsenäiseen työhön kykeneviä kesätyöntekijöitä ja kesätyöntekijät pääsevät laajentamaan omaa osaamistaan ja ottamaan lisävastuuta kesätyössään. 

Vuoden takaisessa henkilöstökyselyssä tuli esiin, että vakituinen henkilöstömme arvostaa sitä, että tarjoamme hyvän kesäduunin alan opiskelijoille. Eikä ihme, onhan suuri osa vakituisista työntekijöistä tullut aluksi kesätöihin ja päässyt sen jälkeen vakituiseksi, kun opinnot on saatu loppusuoralle tai kokonaan päätettyä. Virallista tilastoa meillä ei ole siitä, kuinka moni on jatkanut kesätyön jälkeen vakituisessa työssä, mutta pikainen täysin satunnaisotannalla ja vailla minkäänlaista tieteellistä pohjaa tehty lounas- ja kahvipöytägallup osoittaa, että 20 hengen otoksesta 10 on tullut alun perin meille kesätöihin. 

Tänä vuonna saimme kahdeksan täysin uutta kesätyöntekijää ja seitsemän jo useamman kesän meidän kanssa viettänyttä. Suurin osa kesätyöpaikoistamme sijaitsee tuotannossa eli joko sokerin valmistus- tai pakkaustehtävissä tai varastossa. Kesätyöntekijät palkataan meillä aina tuuraamaan vakituista henkilöstöä eli he pääsevät heti alusta asti tekemään samaa työtä kuin vakituinen henkilöstö. Tämä onkin luultavasti yksi salaisuus siihen, miksi niin moni haluaa tulla kesätöihin aina uudestaan. 

Kuvassa uudet kesätyöntekijät Tervetuloa taloon -päivässä. Keskellä kuvassa tuotannon tehdaskierroksen ja perehdytyksen vetänyt kehitysinsinööri Aleksanteri Lehessaari, joka tuli itse ensimmäistä kertaa kesätöihin seitsemän vuotta sitten.