Helppoa kuin hillon teko

Hillojen ja marmeladien keittäminen on helppoa. Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty: Hillosokeri – perinteistä, marjaisaa kotihilloa, Hillo-marmeladisokeri – vähemmän makeaa ja kiinteämpää hilloa ja Minihillosokeri – uudenlaista hilloa, jossa vähiten sokeria.

Kymmenien marjalitrojen kanssa puuhastelun voi unohtaa, sillä hilloa voi tehdä pienestä marjamäärästä purkillisen tai pari kerrallaan. Silloin voi kokeilla myös hillojen maustamista yllättävilläkin mausteilla. Säilöntäkuntoon purkit ja kannet saa helposti pesemällä ne astianpesukoneessa kuumalla ohjelmalla.

Marjat + hillosokeri = hillo

Hillon tekemiseen tarvitaan kasa marjoja, hillosokeria, vähän vettä, kattila sekä iso lusikka tai kauha, jolla padassa porisevia aineksia voidaan sekoitella.

Marjat, hillosokeri ja mahdolliset mausteet laitetaan kattilaan kerroksittain, ja päälle lorautetaan vettä. Seos kuumennetaan kiehuvaksi, minkä jälkeen sitä sekoitellaan välillä ja sen annetaan porista marjoista riippuen 5–10 minuuttia. Kun hillo on hieman jäähtynyt, se annostellaan puhtaisiin purkkeihin.

Helppoa, vai mitä?