Positiivista palautetta Pomadasta

Tuotekehitysprojekteissa tiiviisti leipomoasiakkaidemme kanssa yhteistyötä tekevä Timo Piilola sai  vuonna 2002 spontaania kiitosta asiakkaan tuotantovastaavalta erinomaisen hyvin toimivasta reseptistä miljoonan Runebergintortun koristelussa. Tortut koristeltiin Suomen Sokerin valkoisella Pomadalla. Erikoista tässä projektissa oli se, että torttujen valmistus aloitettiin jo neljä kuukautta ennen Runeberginpäivää. Asiakkaamme pyysi etukäteen neuvoja tuotekehityksestämme, miten Pomada-koristelu kestäisi pakkaamisen, usean kuukauden pakkasvarastoinnin ja sen jälkeen sulattamisen ja kuljettamisen myyntipisteen kautta loppukuluttajan kahvipöytään. Tortut koristeltiin Timon antamien ohjeiden mukaisesti ja tulos oli erinomainen: Pomada kesti kauniina, eikä esimerkiksi sekoittunut viereiseen hilloon.

Pomada tuli tuotevalikoimaamme vuonna 1993. Ennen markkinoille tuloa tuotetta testattiin leivonnaisissa ja makeisissa useita vuosia. Tuloksena on tasalaatuinen ja helppokäyttöinen tuote: lähinnä leipomoille suunnattu, hienojakoinen tomusokeri. Törmäät Pomadaan esimerkiksi syödessäsi wienereitä tai Berliininmunkkeja, joiden koristeet ja vaaleanpunaiset päällysteet on tehty Pomadalla. Suomen Sokerin Pomada on kuivaa tuotetta, johon lisätään vain vesi. Valikoimassamme on valkoista ja punaista Pomadaa.

Pomadan markkinoille tulon alkuvaiheessa tuotekehityksestä vastannut Timo Piilola kiersi leipomoita ympäri Suomea ja näytti kädestä pitäen, miten helppokäyttöistä Pomada on. Hän meni leipomoon iltapäivällä valmistamaan henkilökunnan kanssa seuraavana päivänä tarvittavan annoksen Pomadaa. Aamuyön tunteina hän oli niinikään leipureiden mukana tekemässä päivän herkkuja. Tuotantohenkilökunta sai tutustua kuivan Pomadan etuihin käytännön tasolla ja Timon asiantuntevalla opastuksella.