Me teemme sokeria sinulle

Suomalainen sokeritoimiala työllistää suoraan noin 250 henkilöä ja lisäksi tarjoamme työtä 600 viljelijälle sekä välillisesti noin 1 000 eri alan ammattilaiselle. Valmistamme sokerituotteita sekä elintarviketeollisuudelle että suoraan kuluttajille. Valitsemalla ostoskoriisi Dansukker Taloussokerin tuet samalla suomalaista työtä. 

Sokerijuurikasta viljelee Suomessa noin 600 sopimusviljelijää, joiden juurikassato kuljetetaan loka-marraskuussa tehtaallemme Säkylään. Tehtaalla sokeri uutetaan juurikkaasta ja kiteytetään puhtaaksi sokeriksi monivaiheisessa tuotantoprosessissa, joka kestää noin 12 tuntia. Säkylän toimipisteessämme työskentelee 80 henkeä. Heidän tehtäviinsä kuuluu muun muassa sokerijuurikkaan viljelyttäminen, sokerin valmistus, laadunvalvonta, tuotannon kehittäminen ja tehtaan laitteiston kunnossapito. Vakituisen henkilöstön lisäksi palkkaamme Säkylän tehtaalle 25 lisähenkilöä työskentelemään syksyn tuotantokaudelle. Säkylän tehdas valmistaa noin 60 miljoonaa kiloa suomalaista sokeria vuosittain. 

Säkylän tehtaalta juurikassokeri toimitetaan joko suoraan teollisuusasiakkaille tai Porkkalan tehtaallemme jatkojalostettavaksi tai pakattavaksi. Osa kotimaisesta juurikassokerista päätyy nestesokerin raaka-aineeksi ja sitä kautta muun muassa juoma- ja leipomoteollisuuteen. Kuluttajatuotteiden pakkaaminen on keskitetty myös Porkkalan toimipisteeseen. Porkkalan sokeripuhdistamossa valmistetaan yhteensä noin 250 erilaista sokerituotetta elintarviketeollisuudelle ja kuluttajille. Pieni määrä tuotteistamme valmistetaan vientiin. 

Porkkalaan on keskitetty lisäksi tuotteidemme myynti ja markkinointi. Porkkalassa työskentelee yhteensä noin 165 tuotannon,  logistiikan, laadunvalvonnan, myynnin ja markkinoinnin sekä hallinnon ammattilaista. Olemme myös suosittu kesätyöpaikka, ja tarjoamme vuosittain 15 – 20 hengelle kesätyötä. 

Työskentelemme läheisessä yhteistyössä Sokerijuurikkaan tutkimuskeskuksen kanssa, joka tarjoaa meille ensiarvoisen tärkeää tutkimustietoa muun muassa Suomeen soveltuvista juurikaslajikkeista sekä keinoista, joilla sokerijuurikkaan satotasoja voidaan entisestään parantaa.  Sokerijuurikkaan tutkimuskeskuksessa työskentelee kahdeksan henkilöä. Tutkimuskeskus sijaitsee Paimiossa. 

Tarjoamme välillisesti työtä lisäksi noin 250 logistiikka-alan, 30 mekaniikan ja elektroniikan sekä 15 kaupan alan ammattilaiselle.