Onnea, 90-vuotias Sirkku!

Sirkku-palasokeri on vanhin yhtäjaksoisesti samalla nimellä markkinoitu tuotteemme. Jo vuonna 1928 palasokerilaatikkoon painettiin Sirkku-etiketti. Tuolloin palasokeria pakattiin 25 kilon laatikoihin, joista kauppias myi sen irtotavarana kuluttajille. 

Alun perin palasokeri valmistettiin sahaamalla palat sokeritopasta. On siis hyvin todennäköistä, että idea Sirkku-nimeen on tullut sahaamiseen käytetystä sirkkelistä. Nimi jäi käyttöön, vaikka palasokerin suosion kasvettua valmistukseen tarvittiin tehoa ja valmistusmenetelmä muuttui täysin. 

Suomen Sokerille hankittiin kaksi palasokerikonetta vuonna 1939. Kone puristaa sokerin koviksi tangoiksi, jotka hakkuri hakkaa palasiksi. Tällä menetelmällä Dansukker Sirkku palasokeri valmistetaan yhä edelleen – ja jopa samoilla laitteilla! Eipä siis ihme, että Sirkku on Suomen suosituin palasokeri. Pitkä historia ja ammattitaitoinen valmistus takaavat sen laadun. 

Sirkku-palasokeri täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Tarkkaa syntymäpäivää emme tiedä, mutta juhlikaamme merkittävään ikään ehtinyttä klassikkoamme vaikka tänään Sirkun päivänä. Onnea ja pitkää ikää, rakas Sirkkumme!