Maailman ainoa 100-prosenttisesti suomalainen sokeri

Vuoden 2016 huhtikuussa pääsimme kertomaan ilouutisen kaikelle kansalle—Täysin suomalainen Dansukker Taloussokeri  on nyt kaupoissa! Kyseessä ei ole mikä tahansa sokeri, vaan maailman ainoa, täysin kotimaisesta juurikassokerista suomalaisella ammattitaidolla valmistettu kidesokeri. 

Mistä suomalainen sokerimme sitten tulee? Raaka-ainetta, eli kotimaista sokerijuurikasta, viljelee noin 700 sopimusviljelijäämme eteläisessä ja läntisessä Suomessa. Juurikkaat kylvetään huhti-toukokuussa ja sato korjataan yleensä lokakuussa, jolloin juurikkaat toimitetaan Säkylän juurikassokeritehtaalle. Siellä juurikkaisiin kasvukauden aikana varastoitunut sokeri erotetaan uuttamalla ja kiteytetään. Yhteen kiloon kotimaista sokeria menee noin 14 sokerijuurikasta. Säkylästä sokeri toimitetaan Kirkkonummen Kantvikiin, missä se pakataan kuluttajapakkauksiin ja toimitetaan keskusliikkeille.

Iloksemme olemme huomanneet, että te kuluttajat olette löytäneet tämän täysin kotimaisen sokerimme, sillä se on liikkunut hyvin kaupan hyllyiltä koteihin. Oma maa mansikka ja sokeri Suomesta!