Hillosokeri on jo kolmekymppinen

80-luvun lopulla ilahdutimme säilönnän ystäviä uutuustuotteella: Hillosokeri tarjosi helpomman ja nopeamman tavan tehdä hyvää kotihilloa. Hillosokeri sisältää valmiiksi kaiken, mitä marjojen lisäksi hilloamisessa tarvitaan. Hillosokerissa on sokerin lisäksi muun muassa pektiiniä, joka on luonnon oma hyytelöivä aine. Sitä esiintyy muun muassa sitrushedelmissä. 

Hillosokerin vastaanotto kuluttajien keskuudessa oli heti erittäin myönteinen. Tuotetta markkinoitiin vuonna 1987 ensin Turun ja Kuopion alueilla ja vuonna 1988 se tuli markkinoille koko maassa. Hillosokeria ensimmäisten joukossa kokeilleiden kesken tehtiin kysely syksyllä 1987. Siinä selvitettiin, miltä hillon tekeminen uutuustuotteella oli tuntunut. Hillosokerilla oli ensimmäisenä säilöntäkautena tehty selkeästi eniten mansikkahilloa, ja säilöminen oli kuluttajien mielestä vaivattomampaa ja hillon rakenne oli kiinteämpää kuin perinteisin menetelmin säilötyissä hilloissa. 

Samoille henkilöille tehtiin uusi kysely seuraavan vuoden keväällä, ja siinä selvitettiin mielipidettä tuotteesta varastoinnin jälkeen. Keskimääräinen varastointiaika oli noin puoli vuotta, ja tuotteet olivat säilyneet varastoinnin aikana erittäin hyvinä. Erityisen tyytyväisiä vastaajat olivat siihen, että tuotteiden väri oli säilynyt raikkaana ja tuotteiden rakenne oli kiinteä. 

Kun Hillosokeri edellisen kerran vietti pyöreitä kymmenen vuotta sitten, teimme jälleen kuluttajatutkimuksen. Silloin havaittiin, että Dansukker Hillosokeri oli vuosien saatossa löytänyt tiensä lähes jokaisen hilloavan suomalaisen keittiöön. Keväällä 2008 tehdyn kuluttajatutkimuksen mukaan hilloa tekevistä kuluttajista peräti 80 % käyttää hilloihinsa Dansukker Hillosokeria!

Hillosokerin myyntisesonki on kuumimmillaan kesän marjakauden ja syksyn omenakauden aikana. Tuote on yksi klassikoistamme, joka valmistetaan Porkkalan tehtaallamme Kirkkonummella. Hillosokeri on myös yksi vientituotteistamme, jota valmistamme kaikille Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille. 

Hillosokerimainontaa vuonna 1988…

...ja 2018.