Vappu on Fariinisokerin sesonki

Tiesitkö, että kevään juhla, vappu, aiheuttaa Dansukker Fariinisokerin myyntiin selkeän piikin? Perinteiseen suomalaiseen vappuun kuuluu sima ja moni tekee simansa itse. Juoma laitetaan käymään noin viikkoa ennen vappua, ja siihen tarvittavat Fariinisokerit ostetaan juuri näillä hetkillä.   Aidon maun simaan saat vain käyttämällä Fariinisokeria.

Tehkää tekin kotisimaa!
Suomen Sokeri on mainostanut simaa ja Fariinisokeria kautta vuosikymmenten.

Kevät ja kesä ovat niitä vuodenaikoja, jolloin me perheenemännät tavallisesti ostamme kauppiaaltamme Fariinisokeria. Sillä mitä olisi vappu ilman simaa ja mitä olisivat kesän valoisat saunaillat ilman tätä virkistävää juomaa? Kuvateksti on Sokeri pohjalla -lehdestä 1/1957 ja mainos on vuodelta 1963. 

Lämpimänä vuodenaikana ja varsinkin vapuksi simaa tehdään hyvin runsaasti, mutta se sopii erittäin hyvin virkistysjuomaksi läpi vuoden. Ellei sitä jäähdytetä liiaksi, piristää varmasti hiihtolenkinkin jälkeen. Siitä saamme erinomaista tarjottavaa myös yllätysvieraille, sillä simasta pitävät nekin, jotka eivät muista virvoitusjuomista välitä. Koska sima on nopea valmistaa ja tulee hyvin halvaksi, säästämme vuoden mittaan sievoisen summan. Kuvateksti on Sokeri pohjalla -lehdestä 3/1965. Vuonna 1979 simantekoa mainostettiin ytimekkäästi: ”Tee sinäkin kotisimaa. 20 penniä lasi.”

Oletko huomannut tämän vuoden simamainontaa?

Aito perinteinen sima pitää pintansa vuodesta toiseen. Viimevuosina olemme tuoneet perinteisen siman rinnalle myös uusia, tuunattuja simareseptejä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi tumma appelsiinisima tai granaattiomenasima? Kaikki simareseptit löydät sivulta dansukker.fi.