Vuonna 1994 ylistettiin Hyytelösokeria

”Hyytelösokeri täyttää kuluttajien odotukset” hehkutettiin vuoden 1994 henkilöstölehdessämme. Jutussa kerrottiin, kuinka huhtikuussa 1994 kauppojen hyllyille ilmestynyt uutuustuote Hyytelösokeri oli intouttanut kuluttajat lähettämään oikein kiitospostia Suomen Sokerin Sokeripalveluun. ”Miten nopeasti, varmasti ja edullisesti saadaan aikaan näyttävä lopputulos. Olen kerännyt jo kahdet suurkiitokset tänä keväänä”. ”Paljon kiitoksia hyytelösokerista. Se on todella erinomaista ja olen jo kokeillut monta jälkiruokaa sekä mainostanut sitä ystäville ja sukulaisille.” 

Hyytelösokeri päätyi ideasta tuotteeksi Suomen Sokerin erikoistuoteosastolla. Hyytelösokerin tuotekehityksestä vastannut Timo Piilola kertoo, että ajatus lähti suomalaisista marjoista. 
-    Silloinen markkinointijohtaja Ilkka Tiainen sai idean tuotteesta, joka auttaa nauttimaan suomalaisista marjoista. Tarkoituksena oli kehittää kevyt ja hyvän makuinen tuote, jota on helppo käyttää, Timo muistelee. 

Tärkein tekijä oli heti alusta asti maku. Lisäksi tuotteessa haluttiin käyttää hyytelöivänä aineena marjojen ja hedelmien omaa pektiiniä. Tältä pohjalta uutta tuotetta lähdettiin kehittelemään vuonna 1993. Monia erilaisia kokeita tehtiin ennen kuin tuote oli valmis lanseerattavaksi keväällä 1994. Sen jälkeen suosio olikin heti hurjaa: sekä kuluttajat että ruokatoimittajat ihastuivat. 



Hyytelösokeri oli mukana Vuoden Suomalainen Elintarvike –kilpailussa vuonna 1995. Palkintoraati luonnehti tuotettamme seuraavasti: Käytössä hyväksi todettu tuote, joka sopii sekä leivontaan että jälkiruokiin. Monipuolistaa pakastemarjojen käyttöä – hyytelöiminen onnistuu aina tällä uutuudella. 
 


Hyytelösokeri soveltuu sekä jälkiruokahyytelöiden tekoon että antamaan leivonnaisille kiiltoa ja komeutta. Maistuvien hyytelöiden ja näyttävien kiilteiden tekemiseen ei Hyytelösokerin lisäksi tarvita kuin vettä. Ei ihme, että se on helppoudellaan valloittanut kotikokkien ja  leipojien sydämet.