Lys Golden Sirup hurmasi norjalaiset

Norjalaiset ovat siirappikansaa: siirappia levitetään leivän päälle aivan kuin hilloa tai marmeladia. 1980-luvulla norjalaisten makuhermoon iski erityisesti Suomen Sokerin valmistama Lys Golden Sirup, joka voitti paikallisen kuluttajajärjestön siirappitestin vuonna 1980.  Siirappi oli testin mukaan paras niin laadultaan kuin maultaan. 

Kyseinen siirappi valmistettiin Vaasan tehtaalla, ja voittoisan tuloksen jälkeen siirapin myynti Norjaan kaksinkertaistui. Se tarkoitti sitä, että Vaasan pieni siirapintölkityskone nakutti täyttä häkää kahdessa vuorossa. 

Vaalea Lys Sirup on edelleen tärkeä tuote Norjan viennissä. Nykyisin tuote valmistetaan Porkkalan tehtaalla, mutta määrät ovat ennätysvuosista pienentyneet. 
Suomessa vähittäiskaupassa myytävistä siirapeista Golden Lys Sirupia muistuttaa eniten Dansukker Vaalea Siirappi, joka on maultaan hieman karamellimainen, mieto sokerisiirappi. Se sopii sellaisenaan kastikkeeksi mm. jäätelölle, ohukaisille, marjoille ja muille jälkiruoille.