Nestemäistä makeutta

Sokerin myynti nestemäisessä muodossa alkoi yleistyä 1970-luvulla. Räjähdysmäistä kasvua vauhditti elintarviketeollisuuden kehittyminen ja koneistuminen, jonka seurauksena asiakkaamme alkoivat kiinnittää entistä enemmän huomiota raaka-aineiden helppokäyttöisyyteen. Nestesokerin käyttö säästää etenkin monen juoma- ja leipomoteollisuuden asiakkaamme työvaiheita. 

Suomen Sokeri aloitti nestesokerin myynnin jo 50-luvun lopulla, ja 70-luvun lopulla nestesokeri muodosti jo 30 % teollisuusasiakkaille myytävien tuotteiden volyymista. Tällä hetkellä nestesokerin osuus teollisuusmyynnistämme on jo yli puolet. 

Suosituin nestesokerituotteemme on Neste 67, joka on 67 % sokeria sisältävä nestemäinen liuos. Sitä käytetään eniten virvoitusjuomateollisuudessa, ja asiakkaamme noutavat sitä useamman 40 tonnin kuorman vuorokaudessa.  Tuotteen etuna on, että se säilyy kiteytymättömänä huoneenlämmössä noin kuukauden ajan, ja on siten helposti lisättävissä virvoitusjuomiin sellaisenaan.  

Muita nestemäisiä sokerituotteitamme ovat Neste 77, S-invertti ja täysinvertti. Niitä käytetään juomateollisuuden lisäksi muun muassa leipomotuotteissa ja säilykkeissä.  Kaikki valmistamme nestesokeri ei päädy elintarvikkeeksi, vaan niitä käytetään myös esimerkiksi kemianteollisuudessa. 



Nestesokerikuorma lähdössä asiakkaalle Porkkalan tehtaaltamme vuonna 1976.